INFO TOČKA ZA NVO, Galerija SDK, 15. april 2014 (15-18h)

Torek, 15.4.2014 (od 15:00 – 18:00)

Torek, 20.5.2014 (od 15:00 – 18:00)

Torek, 17.6.2014 (od 15:00 – 18:00)

Info točka tolmin

Info točka tolmin

Objavljeno v Uncategorized | Pusti Komentar

NINA HUDEJ DEEP VS TECHNO – MinK, petek 14.3. 2014 ob 22:30

plakat

Objavljeno v Uncategorized | Pusti Komentar

PUN KUFER, Miki na pustno soboto v MinKu!!!

MIKI SOLUS – Pun kufer (live)

MIKI SOLUS

Objavljeno v Uncategorized | Pusti Komentar

Predstavitev knjige “Banda” Esada Babačića -Galerija SDK, 5. december ob 18h

Esad Babačić 5. december

Objavljeno v Uncategorized | Pusti Komentar

koncert: Orange8 blues/folk/psychedelic (Rim, Italija)

Zveza tolminskih mladinskih društev napoveduje
 
koncert: Orange8  
blues/folk/psychedelic (Rim, Italija)
 
petek 29. novembra ob 22h
 
MMC MinK Tolmin
 
Vstop – 3€
 
Vabljeni!
 
Orange8 – blues/folk/psychedelic

Valentina Criscimanni – vox & acoustic guitar
Sergio Ferrari – elettric guitar, and little instruments
 
 Inovativen duet Orange8 prihaja iz Rima, kjer je leta 2010 pričel z muziciranjem. Še pod imenom ‘Gli AranciOtti”, sta začela aranžirati Valentinine prve pesniške izdelke, ki sta jim dodajala tradicionalne blues vzorce . Po mnogih izvedenih živih nastopih po celi Italiji sta spremenila ime, nenehno pa se je spreminjal tudi zvok dueta, ki danes zveni precej psihedelično, čeprav sta v osnovi ostala zvesta tradicionalnemu bluesu.
Leta 2012 je Orange8 posneli svoj prvenec in sicer EP ” Turtle Bubble”, ki je izšel na vinilu aprila letos.

Prvič v Sloveniji!

Koncert se bo zgodil v tolminskem MinKu na dan ko smo  včasih slavili Dan republike!
Živeli!

FACCIAVVINILIWEB

Objavljeno v Uncategorized | Pusti Komentar

PaprikaPaprika – četrtek, 31. oktober

paprikatourposter

PaprikaPaprika – Budimpešta

Gre za trio izkušenih madžarskih glasbenikov, ki črpajo glasbeni navdih iz bogatih zakladnic ljudskih godb s prostora Madžarske, Moldavije in Transilvanije, vse skupaj pa začinijo s kreativno punkersko energijo in primesmi eksperimenta.

Kot trio (violina, bas, tolkala) nastopajo širom Evrope, na tokratni turenji pa bdod obeležili Noč čarovnic  – 31. Oktobra,  v Tolminskem Minku.

Tolkala (cajon), električni bas, violina in vokal so popolnoma dovolj, da ustvarijo vzdušje, ki poziva k sukanju pet in riše nasmeške na obraze, skartka zagotavlja dober žur.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Ur0fl1NTSUg

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CrbMo39rl2s

Ireneland2

paprika_paprika

Objavljeno v Uncategorized | Pusti Komentar

18. oktober – Klubski maraton 2013 radia Študent

BIPOLAR DISORDER

Hardcore crossover

Bipolar disorder je skupina, ki jo zaznamuje predvsem etika “naredi sam”. Izhajajo iz samovzniklega prizorišča Sokolski dom v Novem mestu, kjer trenutno tudi ustvarjajo. Bend je mlad in šteje komaj dobro leto dni, a je že s prvimi nastopi pokazal ostre zobe in kritičen tok misli, ki jih je tudi zajel na demo ploščku Razpadanje po koščkih. Izšel je pri neodvisni založbi Downtown recordings, ki jo vodi dolgoletni aktivist, pobudnik neodvisne scene in kitarist Zok. Govora je torej o skupini, ki izhaja iz korenin d-beata, grinda in hardcora, osveženimi z elementi stoner rocka, drum & bassa in crossoverja. V duhu je bend družbeno kritičen, eksistencialističen in občasno tudi absurden, predvsem pa poln energije. “Boj za oblast – zemljocrust.”

  1.  Zok – kitara in vokal
  2. Tena – bobni
  3. Sandro – vokal
  4. Jon – bas

BANDCAMP
E-MAIL

RŠ KONCERT V ŽIVO

ONTERVJABBIT

onterSintovski noise/drone

Dvojec Ontervjabbit sestavljata Neven M. Agalma (ki ustvarja tudi kot Dodecahedragraph) in Domen Učakar (član zasedb Icarus Down in Neon Spektra). Kljub relativno kratkemu obstoju sta Ontervjabbit skozi svoje maratonske studijske seanse ustvarila enigmatičen preplet sintetiziranega dromljanja, plastenja ekstremnih šumov in basovskih skovikov v morju strojnega ritmiziranja, ki ob trenutkih raztaplja, spet drugič pa na novo postavlja naše dojemanje različnih zvočnih gmot. Z izrazito nedefiniranim in improviziranim izrazom hreščača iz Hrastnika tako prinašata svežino in pomemben doprinos tradicionalno bogatemu slovenskemu noise podtalju, ki ga v živo definitivno ne gre zamuditi.

Neven M. Agalma
Domen Učakar

BANDCAMP
SOUNDCLOUD
FACEBOOK
E-MAIL
+386 31 766 399

RŠ KONCERT V ŽIVO

Objavljeno v Uncategorized | Pusti Komentar

24. 5. Akademska slikarka Saška Mitrova Jordanova v Galeriji SDK v Tolminu

 

Zveza tolminskih mladinskih društev vabi v petek 24. maja (skoraj dan mladosti) na otvoritev razstave akademske slikarke Saške Mitrove Jordanove v Galerijo SDK

V petek 24. maja ob osmih zvečer, prireja Zveza tolminskih mladinskih društev v Galeriji SDK otvoritev razstave slik, v Sloveniji živeče makedonske akademske slikarke Saške Mitrov Jordanov.

Razstavo si boste lahko ogledali do 14. junija.

Saška Mitrova Jordanova, rojena v Skopju v Republiki Makedoniji, je diplomirala na Fakulteti za Likovno umetnost Univerze »Sv. Kiril i Metodij« v Skopju. V do zdaj precej bogati kreativni karieri je delala kot ilustratorka, oblikovalka, profesorica kaligrafske pisave in računalniške grafike, vodja projektov v oddelku marketinga in podobno. Sodelovala je tudi pri številnih likovnih delavnicah in skozi vse to razvijala svojo osebno profesionalno pot. Razen s klasični tehnikami, ki jih umetnica uporablja pri ustvarjanju slik, katere bomo imeli priložnost videti na tej razstavi, se Saška ukvarja tudi s sodobnimi, računalniškimi mediji pri grafičnem oblikovanju, ustvarjanju flash animacij, dizajnom spletnih strani, reklamnih oglasov, plakatov in knjižnih platnic.

Vsekakor je razstava omejena na Saškino slikarsko ustvarjanje in to, iz sodobnega stališča, na precej klasično slikarsko ustvarjanje, slike so namreč izdelane v tehniki olje na platno. Tokrat nam Saška predstavlja svoj novejši, lahko bi rekli ljubljanski del opusa, ki je nastajal v zadnjih pol leta.

Pravi kreativci se ne omejujejo in nikoli ne prenehajo z eksperimentiranjem. Tako na Saškinih slikah najdemo različne motive in umetnostne sloge – od portretov in fantastičnih pokrajin do abstrakcije. Vsa dela pa imajo neko neoporekljivo osebno noto in temačno kvaliteto. Večina slik prikazuje magičen svet, kjer prihaja do spoja fantastičnih in realističnih podob. Realistični in nekateri portretni obrazi in figure so tisto, kar kot gledalci najprej preberemo iz slike, z druge strani fantastične podobe so nam, gledalcem, puščene na odprte in včasih lahko zelo osebne interpretacije. Prikazani motivi pogosto spominjajo na prizorišča nočnih mor, priljubljena izhodišča za ustvarjanje romantičnih slikarjev. Prisotne so množice raztapljajočih se teles, ki prehajajo v neko breztelesnost  in spominjajo na duhove ali celo zavržene duše. Saška je razvila svoj edinstven temačen slog, ki, čeprav gledalca na prvi pogled lahko ustraši, ne deprimira, ampak zaintrigira in potegne v magičen svet negotovosti, ki mogoče ni prijeten ampak nam je nekako znan. Saj se ne razlikuje veliko od zunanjega sveta, ki mu rečemo realnost – oba sta pogosto prežeta z negotovostjo in človeškimi strahovi. Razlika je v tem da je Saškin apokaliptičen svet bistveno bolj iskren, ker negativne občutke ne potiska in ne skriva temveč jih servira in s tem osvobaja.

Eva Kovač

 

 

Objavljeno v Uncategorized | Pusti Komentar

TOLMINSKI PUNT: je po 300 letih čas za ponovnega? sreda 24. april ob 19h

TOLMINSKI PUNT: je po 300 letih čas za ponovnega?

Zgodovinarji ugotavljajo, da so bili glavni vzroki, ki so kmete prisilili v upor proti fevdalnim gospodom vse večji davki ter ponovno uvajanje naturalnih dajatev. Takrat je po ocenah 95% prebivalstva živelo na podeželju in bilo prisiljeno plačevati davke fevdalnim gospodom?

Kaj pa danes? Po nekaterih ocenah naj bi bilo 90% vsega finančnega bogastva pod nadzorom 10% ljudi. Zahodni svet se že 5 let nahaja v eni najhujših gospodarskih kriz. Zakaj prihaja do tega,  kateri zgodovinski dogodki so botrovali temu ter kdo ima od krize največje koristi?

Na predavanju boste izvedeli tudi na kakšne načine so bili ljudje znova in znova oropani svojega premoženja in na kakšen način se zgodovina ponavlja tudi danes in kaj lahko sami naredimo?

Predavatelj: Sandi Vrabec, samostojni  neodvisni finančni svetovalec, avtor člankov ter gost radijskih oddaj.

Objavljeno v Uncategorized | Pusti Komentar

Galerija SDK – Prodajna razstava od 22.-27. aprila

Objavljeno v Uncategorized | Pusti Komentar